Portfolio

Algemeen

 

Regelmatig worden wij benaderd door overheden, investeerders en exploitanten voor imagineering, analyses, second opinions en development met betrekking tot Zoo’s, Wildparken, Dômes en Wildlife Resorts.
Voor elk project wordt een team gevormd van professionals die een ruime ervaring bezitten.

 

Op dit moment hebben wij een aantal projecten in onze portefeuille die in een dynamische situatie verkeren.
Mocht u interesse hebben om bij een project betrokken te worden dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen.

 

 

Participatie

Naast het feit dat wij benaderd worden om mee te werken aan ontwikkelingen op het gebied van natuurbelevingen, hebben wij ook een aantal belevingsconcepten in de basis uitgewerkt in een Impressie Imagineering. Hierin hebben wij in grote lijnen onze ideeën beschreven en gevisualiseerd.

 

Heeft u een idee, een locatie of wilt u iets ontwikkelen op het gebied van dag- en/of verblijfsrecreatie? Wellicht kunnen wij wat voor elkaar betekenen!

Butterfly World Amsterdam

 

Voor Koopcentrum Akerpoort in Amsterdam ligt een prachtig plan klaar; een bijzondere dagattractie voor het hele gezin; “Butterfly World Amsterdam – Akerpoort Adventure”. Wij zien het als een creatieve toevoeging aan de diverse winkels, horeca en Monkey Town. De eigenaar heeft te kennen gegeven dat op het bovenste (parkeer)dek mogelijk een (vlinder)dôme gerealiseerd kan worden van ca. 6.500m².

 

In Butterfly World Amsterdam zal men niet alleen de meest prachtige vlinders kunnen bewonderen, maar een verscheidenheid aan diersoorten; met name nectarivoren.

 

“Butterfly Wonderland” bevindt zich in de dôme en bezit met name flora waarmee de aanwezige diersoorten zich kunnen voeden. Dit zijn niet alleen insecten zoals vlinders en bijen, maar ook vogelsoorten zoals de kleine kolibrie – of “hummingbird” -, honingzuiger of suikervogel, allen prachtige gekleurde vogelsoorten met een typische lange en kromme snavel.

 

Het tevens geïntegreerde experience center “Magic Moments” staat vooral in het teken van beleving en verwondering.

 

Er is een horecagelegenheid aanwezig met in het bijzonder lekkernijen speciaal geënt op honingproducten. Ook is er merchandise verkrijgbaar, met name producten gerelateerd aan wat men heeft kunnen zien en proeven bij Butterfly World Amsterdam.

 

De locatie is met de auto makkelijk te bereiken via diverse uitvalswegen, maar er is ook een goede verbinding met het openbaar vervoer.

 

Status:
Vanwege de coronaperikelen is het project on hold gezet. Wij hopen medio het najaar het project weer te kunnen oppakken.

 

april 2021

 

 

Ontwerp

 

 

 

 

 

 

MicroMania

MicroMania is een overdekte natuurbeleving met een groot themarestaurant, gelegen in een prachtig natuurlijk gebied met een outdoor-spelerij en ruim voldoende parkeerplaatsen.

 

MicroMania is een nieuw concept met een mengeling van diverse natuurbelevingen waar nog geen verzamelnaam voor bestaat. Wij noemen het een “Nature Discovery Dôme”. Het unieke aan het concept van MicroMania – waarvan wij een van de eersten zijn – is dat we de bezoeker kennis laten maken met geologie, natuur en dieren. Allemaal op een niet-traditionele wijze, maar in een vorm waarin natuur en de modernste technieken zullen samensmelten. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën zou de bezoeker een levensechte natuurbeleving krijgen met dieren vanuit hun eigen natuurlijke habitat.

De eventueel wel aanwezige dieren, zouden op zo’n natuurlijk mogelijke en diervriendelijke wijze worden gehouden. Met inachtneming van de meest moderne aspecten van dierenwelzijn, zullen kleinere bijzondere diersoorten mooie verhalen over de natuur en natuurbescherming kunnen vertellen.

 

MicroMania richt zich op een breed publiek van alle leeftijden. Het is een plek waar iedereen zich verwondert, vermaakt en nieuwe dingen leert.

 

Status:

In samenwerking met diverse partijen zijn wij actief op zoek naar een geschikte locatie.

 


november 2021

 

SuriDôme

 

SuriDôme is een bijzonder overdekte dagattractie van ongeveer 1,2 hectare. Het SuriDôme is een unieke en innovatieve natuur- en cultuurbeleving geënt op de dieren die in de zeeën, rivieren en meren van Suriname voorkomen. Het publiek wordt hier direct bij binnenkomst in een stukje Suriname gebracht. Men waant zich even aan de andere kant van de oceaan.

 

Naast de dierbeleving laat SuriDôme het publiek genieten van filmbelevingen en uiteenlopende voorstellingen. De Dôme bevat tevens een restaurant met een gevarieerd assortiment en vele terrassen. Kinderen kunnen zich in de avontuurlijke overdekte speelvoorziening uitstekend vermaken. Ook zal er een grote openlucht speeljungle zijn waar men vanaf de terrassen en serres een goed zicht heeft. Daarnaast bevat de Dôme een receptie, een ZOOvenirshop, kantoorruimten, diverse opslagmogelijkheden en een aangrenzend en natuurlijk opgezet park.

 

SuriDôme wordt geheel landschappelijk en op een natuurlijke wijze ingepast en ook de parkeervoorziening zal een natuurlijke uitstraling krijgen, waardoor de natuurbeleving al op het parkeerpark begint.

 

Status:
Het concept is beschikbaar. Heeft u interesse en eventuele mogelijkheden tot realisatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

april 2021

Pangea Parc

 

Pangea Parc is een elkweer accommodatie van ongeveer 1,5 hectare met een aangrenzende outdoor experience ‘Pangea Expeditie’ van ongeveer 4 hectare. De bezoeker ervaart hier uiteenlopende spannende en spectaculaire belevingen.

 

Pangea Parc bevat het grootste en spannendste “Reptilion” van Europa, waar het publiek wordt ondergedompeld in een unieke en innovatieve beleving. Daarnaast bevat de overdekte accommodatie een “Night Safari”, waar men op een spannende safari gaat met nachtdieren, een “Insectarium” waar het publiek de insectenwereld kan betreden en diverse Aquaria. Pangea Parc bevat tevens een Foodcourt met een uitgebreid assortiment. In de grootste en natuurlijkste overdekte speeltuin “Adventure Arena” zullen kinderen zich naar hartenlust vermaken tussen diverse grote palmbomen en in het “Theatron” kan men genieten van uiteenlopende voorstellingen en filmbelevingen.

 

In “Pangea Expeditie” komt het publiek van alles te weten over het ontstaan van diersoorten, door het verschuiven van het supercontinent Pangea. Heel langzaam dreven de continenten uit elkaar en ontwikkelden de dieren op de werelddelen zich apart van elkaar en pasten zij zich aan hun eigen omgeving aan. Het publiek staat hier oog in oog met levensechte dinosauriërs, maar ook met enkele soorten krokodillen, alligators, haaien, steuren en meervallen.

 

Status:
Het plan ligt er! Voor dit concept zoeken wij alleen nog een interessante locatie.

 

April 2021

 

Arusha Wildlife Dreamland

 

Arusha Wildlife Dreamland is een complete en bijzondere dagattractie (met overnachtingsmogelijkheden). De attractie richt zich op het gehele gezin, op families en gezelschappen, senioren en zorginstellingen, waarbij de seniorendoelgroep door de demografische ontwikkelingen in Nederland de komende jaren steeds belangrijker wordt.

 

Arusha Wildlife Dreamland is een Resort, bestaande uit ongeveer 230 lodges en 80 safaritenten. De centrumvoorzieningen van Arusha Resort en de entree van de Zoo worden ondergebracht in Arusha Dôme. Het concept brengt de bezoekers in Afrika. Direct bij binnenkomst waant het publiek zich in Arusha (Tanzania). De sfeer doet denken aan de film ‘Out of Africa’. Vanaf het terras van het restaurant heeft het publiek zicht op de vlakte met giraffen, impala’s en zebra’s. De dagbezoekers kunnen een spannende route volgen waarbij men steeds oog in oog staat met Afrikaanse diersoorten. Er zullen een aantal eilanden ten behoeve van apen worden ontwikkeld waar de verblijfsrecreanten van de lodges een uniek zicht op hebben.

 

In de Dôme zullen o.a. MonkeyWorld, zwembad, game- en bowlingfaciliteiten en verschillende eet-mogelijkheden in Jungle-sferen aanwezig zijn.

 

Status
Wij zijn samen met onze partners in gesprek over mogelijke samenwerkingsverbanden, een aantal geïnteresseerde partijen hebben zich gemeld.

Weet u een geschikte locatie voor dit prachtige concept? Laat het ons weten via marielle@zooconsultants.nl

 

april 2021

 

 

 

 

EnglishDutch