Portfolio

Algemeen

 

Regelmatig worden wij benaderd door overheden, investeerders en exploitanten voor imagineering, analyses, second opinions en development met betrekking tot Zoo’s, Wildparken, Dômes en Wildlife Resorts.
Voor elk project wordt een team gevormd van professionals die een ruime ervaring bezitten.

 

Op dit moment hebben wij een aantal projecten in portefeuille die in een dynamische situatie verkeren.
Mocht u interesse hebben om bij een project betrokken te worden dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen.

 

Portfolio

Hieronder ziet u onze huidige actuele projecten.

Pleisterplaats Het Eperholt

 

In opdracht van De Ossenstal in Epe heeft Zoo Consultants de virtuele Pleisterplaats Het Eperholt ontwikkeld. Vanuit hier kunnen mooie natuurtochten door de bossen en over de heide van Het Eperholt gemaakt worden. Wandelend, fietsend, te paard of op de mountainbike en genieten van het natuurschoon en het wild wat de Veluwe te bieden heeft.

 

 • Fietsroutes en knooppunten
 • De Haelberg
 • Wildkijkwand
 • Zwijnenhotspot
 • Heide
 • Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal
 • Ruiter- en menpaden
 • GPS-spel
 • Geocaching
 • Huifkartochten
 • Natuurtochten met gids
 • Klootschieten

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.eperholt.nl en www.ossenstal.nl

Klik om te vergroten

Micromania

 

Wij hebben in ontwikkeling een overdekte natuur beleving met een groot thema restaurant en ruim voldoende parkeerplaatsen.

 

MicroMania is een kruising tussen een kleine dieren zoo, een natuurmuseum en een science center. Door de opvallende mix van dierontmoetingen, educatie en interactiviteit vormt MicroMania een compleet nieuwe categorie in Nederland.

MicroMania richt zich op een breed publiek; het is een plek waar iedereen van 4 tot 90 jaar zich verwondert, zich vermaakt en nieuwe dingen leert.

 

Status:
Er is een locatie gevonden waarop het project kan worden gerealiseerd, maar deze locatie komt pas vrij medio 2020-2021.

Oktober 2018

Wild Oman Zoo

Wij zijn benaderd door een pensioenfonds in Oman om een nieuwe Zoo te ontwikkelen en het management na ontwikkeling te implementeren.
Wij hebben op basis van imagineren “Wild Oman Zoo” bij de opdrachtgever ingediend.

 

Status:
In verband met de lage olieprijzen – waardoor de overheidsbegrotingen in het gedrang komen – is deze ontwikkeling vertraagd.

 

Oktober 2018

Pangea Parc

 

Pangea Parc is een elkweer accommodatie van ongeveer 1,5 hectare met een aangrenzende outdoor experience ‘Pangea Expeditie’ van ongeveer 4 hectare. De bezoeker ervaart hier uiteenlopende spannende en spectaculaire belevingen.

 

Pangea Parc bevat het grootste en spannendste “Reptilion” van Europa, waar het publiek wordt ondergedompeld in een unieke en innovatieve beleving. Daarnaast bevat de overdekte accommodatie een “Night Safari”, waar men op een spannende safari gaat met nachtdieren, een “Insectarium” waar het publiek de insectenwereld kan betreden en diverse Aquaria. Pangea Parc bevat tevens een Foodcourt met een uitgebreid assortiment. In de grootste en natuurlijkste overdekte speeltuin “Adventure Arena” zullen kinderen zich naar hartenlust vermaken tussen diverse grote palmbomen en in het “Theatron” kan men genieten van uiteenlopende voorstellingen en filmbelevingen.

 

In “Pangea Expeditie” komt het publiek van alles te weten over het ontstaan van diersoorten, door het verschuiven van het supercontinent Pangea. Heel langzaam dreven de continenten uit elkaar en ontwikkelden de dieren op de werelddelen zich apart van elkaar en pasten zij zich aan hun eigen omgeving aan. Het publiek staat hier oog in oog met levensechte dinosauriërs, maar ook met enkele soorten krokodillen, alligators, haaien, steuren en meervallen.

 

Oktober 2018

SuriDôme

 

SuriDôme is een bijzonder overdekte dagattractie van ongeveer 2 hectare. Het SuriDôme is een unieke en innovatieve natuur- en cultuurbeleving geënt op de dieren die in de zeeën, rivieren en meren van Suriname voorkomen. Het publiek wordt hier direct binnenkomst in een stukje Suriname gebracht, men waant zich even aan de andere kant van de oceaan.

 

Naast de dierbeleving laat SuriDôme het publiek genieten van filmbelevingen en uiteenlopende voorstellingen. De Dôme bevat tevens een restaurant met een gevarieerd assortiment en vele terrassen. Kinderen kunnen zich in de avontuurlijke overdekte speelvoorziening uitstekend vermaken. Ook zal er een grote openlucht speeljungle zijn waar men vanaf de terrassen en serres een goed zicht heeft. Daarnaast bevat de Dôme een receptie, een ZOOvenirshop, kantoorruimten, diverse opslagmogelijkheden en een aangrenzend en natuurlijk opgezet park.

 

SuriDôme wordt geheel landschappelijk en op een natuurlijke wijze ingepast en ook de parkeervoorziening zal een natuurlijke uitstraling krijgen, waardoor de natuurbeleving al op het parkeerpark begint.

 

Oktober 2018

Veluwe Wild

 

De nieuwe slogan “100% wildgarantie op de Veluwe” – ter promotie van Epe als toeristische trekpleister, is gedurfd en geeft aanleiding tot inspiratie en creativiteit.

Zoo Consultants heeft op basis van imagineering de 100% wildgarantie tot zekerheid kunnen vertalen.

Veluwe Wild is een natuurlijke belevenis in het hart van de Veluwe op 9 hectare met een in de natuur omgeven bezoekerscentrum “Velurama” van 900m² en een struinpad langs ruime habitats met dieren van oorsprong voorkomend op de Veluwe. De beoogde locatie is het Eperholt, vlak naast De Ossenstal.

In “Velurama” is een entree, receptie, toiletten, souvenirshop, horeca (met terras), expositieruimte en een virtuele belevingsruimte. Ook kan hier worden bijeengekomen voor presentaties en vergaderingen.

Hier wordt de totale historische ontwikkeling van de Veluwe, zowel virtueel, fysiek en museaal gepresenteerd.

Het struinpad gaat langs, door en/of over habitats met dieren van de Veluwe, zoals edelherten, wilde zwijnen, moeflons, dassen, et cetera.

Ook allerlei specifiek gerelateerde belevingen met betrekking tot de Veluwe zullen langs het pad worden gerealiseerd.

 

Oktober 2018

Butterfly World

Er zijn plannen om een Butterfly World te ontwikkelen. Er is zicht op een geschikte locatie die mogelijk medio 2018 beschikbaar komt.
Butterfly World is een unieke overdekte beleving. Deze bijzondere beleving wordt ontwikkeld met als doel recreatie, educatie, natuurbehoud en wetenschap bij het publiek onder de aandacht te brengen. Met name het belang van flora en fauna en daarmee natuurbehoud wordt voorop gesteld.

 

Status:
Momenteel zijn wij in gesprek met diverse partijen en hebben een concept masterplan en businesscase klaarliggen.

Oktober 2018

Butterfly World - Zoo Consultants

EnglishDutch