Team

Peter Wolters

 

Drs. Peter S.R. Wolters
Directeur
Strategie, imagineering, masterplannen

 

peterwolters@zooconsultants.nl

Visie

De wereld transformeert in een razendsnel tempo, waarbij oude waarden en uitgangspunten verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe inzichten, taakstellingen en processen, geïnspireerd en geïnitieerd door goedopgeleide, ambitieuze, communicatief vaardige en internationaal georiënteerde junioren.

 

Voor Zoo’s in het algemeen betekent deze transitie een bijzondere uitdaging. Deze ‘ZooVolution’ zal tot gevolg hebben dat het ambassadeurschap voor natuur, maatschappelijk verantwoord denken en ondernemen, duurzaamheid, natuurbehoud en natuureducatie de essentie voor het bestaansrecht van Zoo’s zal worden en dat het bezoek aan een dierenpark door de veranderende samenstelling van bezoekers, zowel door junioren en senioren als een bijzondere experience wordt ervaren.

 

Imagineering gevoed door een brede inspiratie creëert innovaties voor bestaande en nieuw te ontwikkelen Zoo’s, onder andere gebaseerd op de filosofie ‘Survival of the Fittest’ van Darwin.

 

Strategie wordt gekenmerkt door locatiekeuze, de filosofie ‘Blue Ocean’ en het principe van ‘Het Butterfly Effect’, waarbij uiteindelijk de businesscase en ratio’s van doorslaggevende aard zullen zijn.

 

Zoo Consultants denkt in deze gedachtegang, geïnspireerd op jarenlange ervaring en het hebben van een specifieke visie een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan deze ‘ZooVolution’.

Sabine Boucherie

 

Ing. S. Boucherie
Directeur Internationaal
Husbandry, natuurbeleving, natuureducatie

 

sabine@zooconsultants.nl

Over Sabine…

Mijn studie en hele werkzame leven stond en staat in het teken van natuur, dieren en alles wat hiermee te maken heeft. In het verleden heb ik gewerkt als manager van dierenparken, waar ik vooral verantwoordelijk was voor diercollecties, natuurbehoud, implementatie en gang van zaken binnen de diverse dierenparken.

 

Daarna ben ik voor mezelf begonnen in projecten op het gebied van natuurbeleving: Natuurlijk Doen Projecten.

 

Binnen Zoo Consultants ben ik onder andere verantwoordelijk voor relatiemanagement, ontwikkelen van nieuwe concepten, natuurbeleving, husbandry en diermanagement.

 

Naast deze werkzaamheden werk ik ook parttime als bedrijfsleider in een restaurant en ben ik bestuurslid bij twee natuurstichtingen.

 

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin en onze hond en ben uiteraard ook dan veel in de natuur te vinden.

Maarten Frankenhuis

 

Maarten Frankenhuis - Zoo Consultants

Professor Dr. M.Th. Frankenhuis
Veterinair
Management, animals, conservation

 

www.maartenfrankenhuis.nl

Over Maarten Th. Frankenhuis…

Maarten Th. Frankenhuis werd geboren in Enschede, Nederland op 9 juli 1942.

 

Na zijn middelbare schoolopleiding in Enschede studeerde hij dierenwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Van 1965 tot 1967 diende Frankenhuis twee jaar in de Koninklijke Nederlandse Leger als luitenant – pelotonscommandant in de gepantserde infanterie.

 

In 1974 rondde hij zijn proefschrift over interseksualiteit bij vogels af met de titel: Een poging om autofertilisatie bij de gedomesticeerde vogels te veroorzaken.

 

Van 1974 tot 1975 was hij algemeen dierenarts in Olst (provincie Overijssel) en van 1975 tot 1979 was Frankenhuis betrokken bij een onderzoeksproject naar cryptorchisme en mannelijke onvruchtbaarheid (Universiteit Utrecht).

 

Van 1979 tot 1984 was Frankenhuis stafdierenarts en onderzoeker in de Diergaarde Blijdorp, en van 1984 tot 1990 was hij hoogleraar in de pluimvee geneeskunde en pathologie (Universiteit Utrecht Universiteit) en onderzoekscoördinator Central Poultry Health Institute (Doorn ). Frankenhuis was de (co) auteur van meer dan 275 boeken, wetenschappelijke artikelen en andere publicaties.

 

Van 1990 tot 2003 was Frankenhuis algemeen directeur van Artis Amsterdam Zoo.

 

Na zijn pensionering is hij betrokken bij het schrijven van boeken, artikelen en columns, en geeft hij lezingen en andere presentaties, begeleidt hij ecotours in Zuid- en Oost-Afrika en Zuid- en Midden-Amerika, en al meer dan 10 jaar als adviseur van Zoo Consultants. In de voorgaande decennia was Frankenhuis lid van de raad van bestuur van verschillende (wetenschappelijke) verenigingen en stichtingen.

Moniek Tackenkamp

 

M. Tackenkamp
Marketing & Communicatie

 

moniek@horecon.nl

Tijn Greve

 

Drs. M.G. Greve
Econoom
Bankzaken, financiering, haalbaarheidsonderzoek

 

www.proconde.nl

Peter T. Wolters

 

Peter T Wolters jr.

P.T. Wolters
Interim manager
Management, development

 

peter@horecon.nl

Over Peter…

Meer dan 25 jaar ben ik betrokken als supervisor bij de ontwikkeling en exploitatie van dierenparken.

Mijn inzetbaarheid is vooral gebaseerd op interim management en trouble-shooting.

 

Ik ben erg geïnteresseerd in de innovatieve ontwikkelingen in het kader van de maatschappelijke discussie over het houden van exotische dieren.

 

In mijn vrije tijd tennis ik graag en heb de zorg over een grote tuin waarin ook mijn relatie Sabine en kinderen Bas en Sam veel plezier beleven.

Martijn Rexwinkel

 

M. Rexwinkel
Operationeel Manager
Management, development

 

martijn@horecon.nl

Over Martijn…

Sinds april 2017 ben ik werkzaam binnen de organisatie van Zoo Consultants in de functie van operationeel manager. Door de vele afwisselingen en uitdagingen is geen dag hetzelfde.

Door vanaf het begin bezig te zijn met de projecten, kom je elk moment weer wat nieuws tegen; dat wisselt af van tegenslagen tot hele positieve wendingen. En juist dat zorgt er voor dat je altijd gefocust blijft en nooit op moet geven.

 

Na mijn studie facility management en jaren in de horeca gewerkt te hebben, past deze zeer goed bij mijn karakter. Van grote projecten naar ad-hoc schakelen, afspraken, masterplannen schrijven oftewel voldoende uitdagingen voor een geweldige werksituatie.

 

En naast mijn werk doe ik dat ook graag. Sport staat daarbij centraal, voetballen doe ik zelf, maar eigenlijk kan ik elke sport wel bekijken en dat doe ik dan ook graag.

Mariëlle Oonk

 

M.F.J. Oonk
Directie Assistent
Directiesecretariaat, website, vormgeving

 

info@zooconsultants.nl

Over Mariëlle…

Sinds november 2016 ben ik werkzaam als secretaresse bij Zoo Consultants en vanaf het eerste moment zit ik hier helemaal op mijn plek; de mensen, het groen, de rust en ruimte geven mij alleen maar energie.

 

Het werk als secretaresse binnen deze organisatie is veelomvattend, leerzaam en verrassend, geen dag is hetzelfde en dat maakt dat ik altijd met frisse zin aan de slag ga.
Tot en met 2014 ben ik al jaren werkzaam geweest als (directie)secretaresse in een totaal andere branche. Hierna ben ik mij meer gaan richten op ontwikkeling op creatief gebied en studie. Toen ik de vacature bij dit bedrijf tegenkwam wist ik meteen dat het bij mij zou passen: natuur, dieren, creativiteit en werkervaring in één pakket en dat allemaal dicht bij huis.

 

Wat mij vooral aantrekt in mijn werk is de afwisseling van werkzaamheden en met name creatieve werkzaamheden als vormgeving, tekeningen, uitwerken van sfeerimpressies enzovoort. Ook de samenwerking met Peter en de rest van mijn collega’s is zeer prettig.

 

Als moeder van een heerlijke dochter breng ik in onze tijd samen graag tijd met haar door, het doen van gezelschapspellen is één van onze favoriete bezigheden. Als ik tijd voor mijzelf heb pak ik graag een spannend boek, of kijk een goede serie of film. Ook tijd doorbrengen met mijn vriend en vriendinnen vind ik uiteraard belangrijk.

 

Als creatieveling schilder ik graag (schilderijen) en ik houd van knutselen, doe-het-zelven, spullen “pimpen”; door van niets iets te maken geeft veel voldoening.

EnglishDutch